30.000 arabiska böcker till barn på flykt

Från och med den 9 mars distribueras 30 000 exemplar på arabiska av Astrid Lindgrens Sunnanäng och Gunilla Bergströms God natt, Alfons Åberg till barn som kommit till Sverige på flykt undan krig och katastrofer. Bakom projektet står Saltkråkan, rättighetsbolaget som drivs av Astrid Lindgrens familj, och barnboksförlaget Rabén & Sjögren och det genomförs tillsammans med Migrationsverket och Rädda Barnen.

De totalt 30.000 böckerna ”God natt, Alfons Åberg” och ”Sunnanäng” på arabiska skänks till barn på asylboenden runt om i landet. Det är författaren Gunilla Bergström, Annika Lindgren och illustratören Marit Törnqvist (på bild nedan med Gunilla) som står bakom projektet.

Böckerna har finansierats av Saltkråkan AB och Rabén & Sjögren och alla upphovspersoner (författare, illustratörer och översättare) har avstått från sina royalties. Även Bok-Makaren AB (rättighetsbolaget bakom Alfons Åberg), Junibacken och Opsis Barnkultur har bidragit ekonomiskt.

 

Läs mer här:

http://www.rabensjogren.se/pa-gang/Nyheter/2016/30-000-bocker-av-Astrid-Lindgren-och-Gunilla-Bergstrom-till-barn-pa-flykt/

http://www.dn.se/dnbok/flyktingbarn-valkomnas-med-astrid-lindgren/

alfons_arabsik_liten

 

gb_arabisk