Gunilla vinner Trolldiplom

2015-04-11

Barnens eget Trolldiplom 2015 tilldelas författaren och illustratören Gunilla Bergström som genom sitt konstnärskap förtjänstfullt bidrar till att barnens värld är och får vara förtrollad.

Gunilla säger själv: ”Jag är dålig på trollsagor och kriminalhistorier… för mig är verkligheten sagolik nog! Jag vill berätta sanna historier om verkliga människor. För mitt i vardagen finns ju häpnad, bävan, ett plötsligt gapskratt och Eviga Frågor… Livet är en makalös gåta! Fullt av möjligheter. Vad allt hittar vi inte på! Varje dag är ny. Det vet barnen bäst. Det är vi vuxna som har glömt. Jag vill berätta så att barn och vuxna blir påminda, och kan få skratta och bli häpna tillsammans”.

Ett barnbibliotek ska vara en förtrollad plats för barnen, och ge barn en förtrollning att bära med sig hela livet! Inför invigningen av Barnens eget bibliotek i Stenhamra 2008 inrättades därför hedersutmärkelsen Barnens eget Trolldiplom som sedan dess årligen delas ut till en person som genom sin konstnärliga gärning gör barnens värld förtrollad. Mottagare av Trolldiplomet har varit Georg Riedel (2008), Lennart Hellsing (2009), Stina Wirsén (2010), Barbro Lindgren (2011), Eva Funck (2012), Suzanne Osten (2013) Stig Holm (2014).

I år 2015 firas bibliotekets födelsedag söndagen 12/4, och klockan 13.00 överlämnar ordföranden i Kultur och Fritidsnämnden i Ekerö Kommun Gunilla Lindberg Barnens eget Trolldiplom 2015 till författaren Gunilla Bergström!

www.facebook.com/Barnens.Eget.Bibliotek

www.ekero.se